UPnP suddenly stopped?

Get answers about how to share with different devices.

Moderator: Gurus

kalowski
Posts: 64
Joined: Thu Aug 10, 2006 2:36 am
Contact:

UPnP suddenly stopped?

Post by kalowski »

Apologies if this is elsewhere in the forum. I couldn't find it.
For years I have played through my squeezebox using MM. Just choose my "dining room" player and away you go.
Today, neither of my squeezebox players are available. However, I can still play through them via the Logitech Media Player platform, so that is all working.
I've not changed anything. At all.


Any ideas?

Thanks.

K
Lowlander
Posts: 48374
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by Lowlander »

Have you tried a PC restart?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
kalowski
Posts: 64
Joined: Thu Aug 10, 2006 2:36 am
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by kalowski »

Yes, tried that.
Lowlander
Posts: 48374
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by Lowlander »

There may be a Windows update interfering with UPnP.

Which version of MediaMonkey are you running?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
kalowski
Posts: 64
Joined: Thu Aug 10, 2006 2:36 am
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by kalowski »

Lowlander wrote: Thu Aug 30, 2018 3:39 pm There may be a Windows update interfering with UPnP.

Which version of MediaMonkey are you running?
4.1.21.1875 MM Gold
Windows 10
Latest LMS from the nightly build about a month ago
Lowlander
Posts: 48374
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by Lowlander »

You can capture the failure in a debug log (step 4b) and attach the log to a Support Ticket: viewtopic.php?f=20&t=69
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
kalowski
Posts: 64
Joined: Thu Aug 10, 2006 2:36 am
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by kalowski »

Thanks, I'll do that. Although I'm starting to suspect it's a Logitech media server issue and not MM4.
kalowski
Posts: 64
Joined: Thu Aug 10, 2006 2:36 am
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by kalowski »

This is very odd. It's been doing it again on and off. I can see the media server address in the UPNP menu 192.168.1.105 which is the squeezebox. I can play to both SBs via the Logitech Media Server but cannot play to either via Media Monkey. But I can play to my TV which is also on my home network. I'm going to try and reboot my router, but I really can't figure this one out at all.
Lowlander
Posts: 48374
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5
Contact:

Re: UPnP suddenly stopped?

Post by Lowlander »

Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Post Reply