1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

KJIACC
Posts: 191
Joined: Sun Oct 11, 2009 5:40 am
Location: Магнитогорск. Россия
Contact:

1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Post by KJIACC » Sun Jul 01, 2012 4:41 am

VLC-player plays the video correctly. MM - only sound.

mediainfo:

Code: Select all

General
Complete name                            : C:\Users\Администратор\Desktop\123456.avi
Format                                   : AVI
Format/Info                              : Audio Video Interleave
File size                                : 237 MiB
Duration                                 : 4mn 0s
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 8 259 Kbps

Video
ID                                       : 0
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : Main@L4.0
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, ReFrames                : 4 frames
Format settings, GOP                     : M=1, N=8
Codec ID                                 : H264
Duration                                 : 4mn 0s
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 8 098 Kbps
Maximum bit rate                         : 8 001 Kbps
Width                                    : 1 920 pixels
Height                                   : 1 080 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate                               : 29.970 fps
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.130
Stream size                              : 232 MiB (98%)

Audio
ID                                       : 1
Format                                   : AAC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec
Format profile                           : LC
Codec ID                                 : FF
Source duration                          : 4mn 0s
Bit rate                                 : 128 Kbps
Channel(s)                               : 2 channels
Channel positions                        : Front: L R
Sampling rate                            : 48.0 KHz
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 3.67 MiB (2%)
Alignment                                : Split accross interleaves
Interleave, duration                     : 21 ms (0.64 video frame)
debugview:

Code: Select all

00000001	0.00000000	[952] Format plug-in constructor finished.	
00000002	0.00713769	[952] TGenThread.Create: ThreadName: PlayThreadProc , Running Threads: Internal: 1, All: 33	
00000003	0.01080820	[952] Thread 'PlayThreadProc' has started 6020	
00000004	0.01086809	[952] Thread initialized 6020	
00000005	0.01094928	[952] Player: Playback started	
00000006	0.01122978	[952] Going 'PlaybackStarter_Var'to make final callback 3928	
00000007	0.01131064	[952] PrepareDockedVideo: Begin	
00000008	0.01136488	[952] PrepareDockedVideo: Reduced window or audio	
00000009	0.03908346	[4488] f_video: SetVideoWindow, last:151004, new:161004	
00000010	0.03925549	[4488] f_video: SetVideoPosition(32, 0, 515, 272)	
00000011	0.08982495	[952] ControlsPlus.IsReallyVisible(): MainTree	
00000012	0.08989849	[952] ControlsPlus.IsReallyVisible(): TBXTreeDock	
00000013	0.09003059	[952] ControlsPlus.IsReallyVisible(): FMainWindow	
00000014	0.09015603	[4488] f_video: Setting vertex pos: -0.883212, 0.879562, 1.000000, -1.000000	
00000015	0.19574806	[4488] f_video: Cannot get IAMStreamSelect on splitter, trying VobSub	
00000016	0.19586952	[4488] f_video: GetSubtitlesLanguages returns 8 bytes, sellang=-1, langcount=0	
00000017	0.37756744	[4488] f_video: MediaMonkeyVHelper: message GetSubtitSett received	
00000018	0.37768823	[4488] f_video: MediaMonkeyVHelper: message SetSubtitLang received	
00000019	0.37779340	[4488] f_video: MediaMonkeyVHelper: GetAudioStreams failed, hr = 0x80004001	
00000020	17.25777626	[952] TGenThread.Create: ThreadName: UpdateDriveLetters_Var , Running Threads: Internal: 1, All: 33
Win7 x64 Intel Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz 3.07 GHz 8 GB RAM NVIDIA GeForce GTS 450
4HD: (C:/D:/ - 1TB) (F:/ - 2TB) (G:/ - 2TB) (H:/ - 3TB)
Screen Resolution 1920x1080
MM runs as administrator.
I'm Tired to post messages using google-translator. I look forward to a forum for Russian-speaking users.

MiPi
Posts: 621
Joined: Tue Aug 18, 2009 2:56 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Re: 1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Post by MiPi » Sun Jul 01, 2012 10:42 am

Tracked as http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=9484
But note, H264 in AVI is not standard, you should use e.g. MP4 or MKV for storing AVC/H264 stream.

KJIACC
Posts: 191
Joined: Sun Oct 11, 2009 5:40 am
Location: Магнитогорск. Россия
Contact:

Re: 1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Post by KJIACC » Sun Jul 01, 2012 10:59 am

Unfortunately, my car video recorder stores video in this format.
Win7 x64 Intel Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz 3.07 GHz 8 GB RAM NVIDIA GeForce GTS 450
4HD: (C:/D:/ - 1TB) (F:/ - 2TB) (G:/ - 2TB) (H:/ - 3TB)
Screen Resolution 1920x1080
MM runs as administrator.
I'm Tired to post messages using google-translator. I look forward to a forum for Russian-speaking users.

MiPi
Posts: 621
Joined: Tue Aug 18, 2009 2:56 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Re: 1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Post by MiPi » Mon Jul 02, 2012 1:33 am

We will try to fix this for 4.1 version.

brohandy

Re: 1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Post by brohandy » Thu Jul 05, 2012 12:05 pm

Why is it that some videos, though all avi file types, won't display and some will? Are some projects missing a file or something important?

Peke
Posts: 13062
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: 1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Post by Peke » Thu Jul 05, 2012 10:00 pm

As like Michal explained in http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 75#p342175 it could be non standard containers in AVI that some apps ignore but MM fail to play. More details would be needed.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

MiPi
Posts: 621
Joined: Tue Aug 18, 2009 2:56 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Re: 1500. Specific AVI-file. Not video, only sound

Post by MiPi » Mon Jul 09, 2012 1:31 am

brohandy: AVI is only container. It is kind of envelope, that contains audio, video and subtitle streams. These streams can me encoded by different encoders to different stream formats. Audio stream could be raw PCM, MP3, MP2, AC3, DTS, AAC, etc., video stream could be MPEG4 (XVID/DIVX/....), AVC/H264, MPEG2, VC6, etc.. For every video file player needs to have some container splitter, which will extract audio/video/subtitle streams from the container, and decoders for encoded streams. In case there is some decoder missing or splitter is missing or cannot extract given stream format from container correctly, the file cannot be played. In the case above, AVI splitter cannot extract AVC/H264 stream to format, that H264 decoder understands. It is caused by incompatibility between AVI and H264 (standard H264 cannot be inserted to standard AVI).

Post Reply