Play song when random mode is ON [F4050]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

judas
Posts: 572
Joined: Thu Jun 02, 2005 11:26 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Play song when random mode is ON [F4050]

Post by judas »

I don't know if this should be posted here or elsewhere...I don't know what you people think, please comment:

when in random mode (shuffle tracks ON) I search for a specific track i want to listen to and double click it so it starts playing, instead MM selects a random song from Now Playing and plays that song, not the one I double clicked on!

the song i double clicked on gets added below the track that was playing before double clicking.

does this happens to you too? don't you think the default behavior should be to play the double clicked song and THEN continue random?
Cheers, judas
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Post by nohitter151 »

I think you can choose this behavior in Tools --> Options --> Player
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
judas
Posts: 572
Joined: Thu Jun 02, 2005 11:26 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Post by judas »

yes and no...i have it set to Play Now, but it doesnt seem to work when suffle is on...does it work for you?
Cheers, judas
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Post by nohitter151 »

Yeah, its working as it should for me (with shuffle on).
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
judas
Posts: 572
Joined: Thu Jun 02, 2005 11:26 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Post by judas »

So it looks like somehow i messed up my MM ;-(
Can anyone confirm/reject this behavior?
Cheers, judas
kubu4
Posts: 55
Joined: Wed Aug 22, 2007 7:54 pm
Contact:

Post by kubu4 »

This works for me. Sorry. :(
XP Home SP2
2.4 GHz P3
1 GB RAM
judas
Posts: 572
Joined: Thu Jun 02, 2005 11:26 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Post by judas »

any idea how to solve this? :oops:
Cheers, judas
rusty
Posts: 7342
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada
Contact:

Fresh install of b4

Post by rusty »

Did a fresh install of b4 solve this for you?

-Rusty
The Crow
Posts: 44
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:05 pm
Contact:

Post by The Crow »

I have the same problem with my MM 2.5.5. As long as random mode is active and I select a specific song from the middle with PLAY NOW or Double Click, this song gets added to the list on the right but is not played now. Even if I click on this track again and again just any other track starts at random. Only if I select a track from the right "Now Playing"-list, this song is played directly.

This problem only occurs with the Play Now setting "Play selected tracks only" and of course not, with any option "Clear tracks..." because then there are at first no other tracks any more that could be played instead of the correct song.

Even though it should also work with "Play selected tracks only". Perhaps this problem gets fixed with the next version?

Or don't you have this problem with the "Play selected tracks only" option either?
judas
Posts: 572
Joined: Thu Jun 02, 2005 11:26 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Post by judas »

Sorry I Hadn't replied before...I'm on RC3 now and still facing the same issue.
Cheers, judas
The Crow
Posts: 44
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:05 pm
Contact:

Post by The Crow »

I just tested the 3.0.1.1109 version, the problem still exists.
Ludek
Posts: 3527
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am
Contact:

Post by Ludek »

Thanks guys, I've just reproduced it and fixed. You can check over in RC4.
Ludek.
The Crow
Posts: 44
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:05 pm
Contact:

Post by The Crow »

Great!

Would it be possible to make use of "Play track next" in random mode as well, so that the selected tracks start playing before continuing with randomized play back?
PolarBear2k
Posts: 18
Joined: Mon Nov 26, 2007 10:24 pm
Contact:

Post by PolarBear2k »

I'm looking for the same behaviour, and it seems that Auto DJ is the answer but I'm getting some unexpected behaviour with it.

http://www.mediamonkey.com/forum/viewtopic.php?t=23035
The Crow
Posts: 44
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:05 pm
Contact:

Post by The Crow »

Using Auto DJ you have to choose a determined playlist where the next random tracks are selected from, but I would like to get randomised tracks from the list playing currently and I think there is no possibility to make such a setting.
Post Reply