It keeps using an older playlist

To get bugs in the current release fixed, please report them here.

Moderator: Gurus

Ollie
Posts: 13
Joined: Thu Jul 14, 2016 7:55 am

It keeps using an older playlist

Post by Ollie » Wed Dec 13, 2017 6:24 am

Dear,

Every time when I (re)start MW 4.1.19.1859, it keeps using an older playlist of (deleted) songs. Yes indeed, it is an dominant playlist, because it doenst show the previous playlist that I was listing to the last time. Even when I try to use this older playlist, MW cannot find all of these songs, including those who are still in the library.

In my chase that means that I have to select every time the songs I would like to hear, and adding them to the playlist (select > [ALt+Enter]).

It is worth noticing, that I keeps all my songs on my Synology DSM 216+ II, but MW is installed on an updated W10-64b.

Lowlander
Posts: 44263
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: It keeps using an older playlist

Post by Lowlander » Wed Dec 13, 2017 12:24 pm

That means MediaMonkey isn't shutting down properly. Only when you exit MediaMonkey properly is the Now Playing saved. If you are closing MediaMonkey it may be an Addon that is causing MediaMonkey not to shut down properly.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Ollie
Posts: 13
Joined: Thu Jul 14, 2016 7:55 am

Re: It keeps using an older playlist

Post by Ollie » Thu Dec 14, 2017 5:15 am

Is there a better way to correct this, than to reinstall MW?

BTW, MW doesnt do this on my laptop, where I have the songs as well (synced by Synology).

Lowlander
Posts: 44263
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: It keeps using an older playlist

Post by Lowlander » Thu Dec 14, 2017 12:23 pm

You could try to rename the Scripts folder to Scripts-off in the MediaMonkey install folder, start MediaMonkey, use and change Now Playing and use File > Exit. Then see if on the next start the Now Playing has been retained.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Ollie
Posts: 13
Joined: Thu Jul 14, 2016 7:55 am

Re: It keeps using an older playlist

Post by Ollie » Sat Dec 16, 2017 5:59 am

I uninstalled MW, deleted the AppData/Roaming/MediaMonkey-map, let CCleaner do his register-job, restarted my PC and reinstalled MW. Everything is works fine now...

Post Reply