MP3 file silent until fast forwarded

To get bugs in the current release fixed, please report them here.

Moderator: Gurus

roylayer
Posts: 85
Joined: Tue Feb 25, 2003 12:44 am

MP3 file silent until fast forwarded

Post by roylayer » Sat Feb 07, 2004 7:39 pm

I have a set of files that I downloaded that are silent until I advance them a little bit; then they play fine. I cannot play any of them from the beginning. They play OK in other players such as Winamp. Here is their file information:

Bitrate: 256
Frequency: 44 100
Stereo: Yes
File size: 15300776
VBR: No

Nothing seems very alarming in those properties! Any idea what might be going on here? I'd be happy to to send you a sample file (by the band Birth Control) if that would help. Thanks!
Happy user of MediaMonkey Gold version 2.5.5.998
Computer: p4, 2.5 ghz, 3 gb ram, win xp

jiri
Posts: 5395
Joined: Tue Aug 14, 2001 7:00 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Post by jiri » Sun Feb 08, 2004 3:51 am

I'd say you can try to use another mp3 input plug-in, e.g. the one distributed with WinAmp2 (there's more info about it in the help file). In any case, I'm interested in the problematic tracks, it would be nice if you can send me any shorter one to my e-mail.

Thanks,
Jiri

roylayer
Posts: 85
Joined: Tue Feb 25, 2003 12:44 am

Post by roylayer » Sun Feb 08, 2004 1:43 pm

Thanks. I'll give that a shot. I haven't really looked into plug-ins yet since I've been happy with the MM's defaults, but you're right - maybe one would help with this problem.

I'll find a small mp3 and e-mail it to you. Thanks again!
Happy user of MediaMonkey Gold version 2.5.5.998
Computer: p4, 2.5 ghz, 3 gb ram, win xp

Peke
Posts: 12825
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Post by Peke » Mon Feb 09, 2004 11:26 am

Basicly this bug exists only with Too Large DirectSound Buffer (Or sound Buffer in some cases eg. SQR,...). Try To lower it and 99% I'm Shure that the problem will be fixed.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

roylayer
Posts: 85
Joined: Tue Feb 25, 2003 12:44 am

Post by roylayer » Mon Feb 09, 2004 1:57 pm

Thanks, Peke, but I am not sure what you mean by "Too Large DirectSound Buffer (Or sound Buffer in some cases eg. SQR,...)." Can you tell me where to look for these settings? Thanks!
Happy user of MediaMonkey Gold version 2.5.5.998
Computer: p4, 2.5 ghz, 3 gb ram, win xp

Peke
Posts: 12825
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Post by Peke » Mon Feb 09, 2004 7:49 pm

Well all this you can find in Tools/Options/Output Plugins. Under Configure you'll find in most casses Tab that Contain word Buffer.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

roylayer
Posts: 85
Joined: Tue Feb 25, 2003 12:44 am

Post by roylayer » Mon Feb 09, 2004 10:02 pm

Thanks. Jiri also confirmed via e-mail that I should try the MAD plugin or something else to solve the problem.

Thanks again!
Happy user of MediaMonkey Gold version 2.5.5.998
Computer: p4, 2.5 ghz, 3 gb ram, win xp

adanv1
Posts: 3
Joined: Sun Feb 22, 2004 6:23 pm

Post by adanv1 » Wed Feb 25, 2004 8:59 pm

you know, I installed the 2.1 version and the MAD plugin and everything appears (so far, I just tested a couple of songs) to be working great.
thanks! (if it some how goes wack I'll let you know) ;)

Post Reply