database schema has changed [#14157]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

Marquis
Posts: 66
Joined: Tue Jan 08, 2008 2:25 pm

database schema has changed [#14157]

Post by Marquis » Wed Mar 22, 2017 2:34 pm

I missed a few betas, and installed this latest version (March 21 2017) build 1831

I get an error stating:
There was a problem querying the database:
Error executing SQL statement "DROP TABLE IF EXISTS _TempPlaylistContent_392_Th_2068": database schema has changed (6,6)
I can't seem to get around this and only way is to kill the process.

Is my database corrupt now?

Peke
Posts: 11267
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Build 1831 : database schema has changed

Post by Peke » Wed Mar 22, 2017 4:05 pm

Hi,
What third party plugin you use?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add Images to forum

Guest

Re: Build 1831 : database schema has changed

Post by Guest » Wed Mar 22, 2017 5:13 pm

I had a script installed : Tagging inconsistencies (4.0.1.128)

That's it

Peke
Posts: 11267
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Build 1831 : database schema has changed

Post by Peke » Sat Mar 25, 2017 7:07 pm

Hmm, not sure if that plugin directly access DB but to be sure please open support ticket and supply us with compressed MM.DB for analyze?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add Images to forum

Ludek
Posts: 2493
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Build 1831 : database schema has changed

Post by Ludek » Tue Mar 28, 2017 11:33 am

These temp tables are native, MMW use them starting from 4.1.15 for the auto-playlists referencing further playlists in order to get around possible complex SQL.

Could you share your DB? The DB schema hasn't changed so I don't see a reason for the error.
But I read somewhere that VACUUM could cause this somehow indirectly.
Did you try Maintain Database > Optimize Database (Quick) ?

Peke
Posts: 11267
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: database schema has changed [#14157]

Post by Peke » Fri Mar 31, 2017 8:05 pm

The bug reported here is fixed in our latest beta release and will be included in our next stable build.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add Images to forum

Guest

Re: database schema has changed [#14157]

Post by Guest » Sat Apr 01, 2017 7:30 pm

I tried the latest version, sadly changes nothing for me.

I posted a reply in the ticket

Lowlander
Posts: 44864
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: database schema has changed [#14157]

Post by Lowlander » Sun Apr 02, 2017 4:10 pm

The new version was posted after you wrote this post: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 06#p434506
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Post Reply