can't sync after last update

Get answers about the current release of MediaMonkey for Android

Moderator: Gurus

MaTzeTung
Posts: 18
Joined: Mon Jul 29, 2013 4:48 pm
Location: Hannover, Germany

can't sync after last update

Post by MaTzeTung » Thu Dec 22, 2016 5:55 am

Hi,
since the last MMA update I can't sync anymore. No connection established = Sync incomplete, Connection failed!
MMW: 4.1.14.1813
MMA: 1.2.0.0623
I can ping from windows to device (Android 6.01, ZTE Axon 7) & vice versa, from a different device I can see MediaMonkey Upnp server. If I call IPadress:61242 I see "Not implemented for Mediamonkey 4" in the browser.
Since my MMW is running in a Vmware (Windows7 Pro) to avoid any unwanted changes I guess it's the last MMA update that's causing the issue. Anyone else having the problem, too?
Next step: open a support ticket?

Peke
Posts: 12436
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: can't sync after last update

Post by Peke » Thu Dec 22, 2016 6:24 pm

Can you check is UPNP works?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

MaTzeTung
Posts: 18
Joined: Mon Jul 29, 2013 4:48 pm
Location: Hannover, Germany

Re: can't sync after last update

Post by MaTzeTung » Mon Dec 26, 2016 1:52 pm

How do you want me to check? As said, I can "see" MediaMonkey Upnp from another laptop. What / how do you want me to check?
Thx
M.

Lowlander
Posts: 46156
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: can't sync after last update

Post by Lowlander » Mon Dec 26, 2016 1:55 pm

Use UPnP in MMA itself (from Homescreen) and see if you can find and access the MMW server.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

MaTzeTung
Posts: 18
Joined: Mon Jul 29, 2013 4:48 pm
Location: Hannover, Germany

Re: can't sync after last update

Post by MaTzeTung » Sun Jan 01, 2017 4:41 pm

Hi,
sorry for the delay, my kids demanded more of my time during xmas season, not sure why ;)
However, it's solved!!!
Since the last update (when I started the thread I used MMA: 1.2.0.0623, now it's 1.2.0.0624) it's working again. Nothing else changed in the config so I assume that the new release changed something. All I noticed was that MMA said "since you connect the first time ..."
Does it make sense? Could the changes in the 2 builds have an impact?

Peke
Posts: 12436
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: can't sync after last update

Post by Peke » Mon Jan 02, 2017 6:38 am

Yes it is possible, as we optimized sync procedure in 624 and 1.3.0 Beta.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Post Reply