MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows 8/RT

Moderator: Gurus

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby PetrCBR » Thu Apr 04, 2013 12:55 pm

M3U playlists are supported (they are imported at the end of scan).
PetrCBR
 
Posts: 1330
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby themugen » Sun Apr 28, 2013 11:37 am

Just a quick question. And it may be a silly/obvious one, but on the metro tile what does the number (like notification) mean?
themugen
 
Posts: 3
Joined: Sun Apr 28, 2013 11:19 am

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby PetrCBR » Sun Apr 28, 2013 12:01 pm

It depends on settings (open settings charm and select General).
PetrCBR
 
Posts: 1330
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Toddcraft » Sat Jul 27, 2013 4:18 am

Is there any way to get last.fm to work with this?
Toddcraft
 

MediaMonkey Metro - Cluttered Artists List

Postby Brand » Tue Aug 13, 2013 11:31 pm

As I have many albums with various artists (each sond has in the tag the artist name, the AlbumArtist is VA). The new MM-Metro-Interface is now cluttered with artists who have only one song when I select "Artists". Artists who have their own albums are lost in the mist. How can I show a list sorted by AlbumArtist? Why is there no button for AlbumArtist? I can bear which the many chrashes and some Artist have now 29 Albums for 29 songs (?) and that functions are less than classic MM. But the missing AlbumArtist I cannot accept, I am even considering now to switch to iTunes (shame on me).
Brand
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Lowlander » Thu Aug 22, 2013 1:55 pm

MediaMonkey for Metro (MM8) is not a replacement for MediaMonkey for Windows (MMW), but it complements it as a Metro option. For a full feature set you'd still use MMW.

Last.fm doesn't work with MM8 at the moment however you can stream from MMW to MM8 and have MMW scrobble to last.fm that way.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43168
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

.aax no containing in Mediamonkey?

Postby webrider » Tue Aug 27, 2013 4:36 am

Hello Team.

I'm using Win8 and I started my first download also at audible-books (amazon). All ok, but I cannot play it with my Media monkey. With Win Mediaplayer no problem. But I want to use for music an audible books Media monkey. But I think the annex of .aax isn't in Mediamonkey. What to do?
webrider
 
Posts: 85
Joined: Sat Aug 21, 2004 12:37 pm
Location: Ulm - Germany

Re: .aax no containing in Mediamonkey?

Postby MiPi » Tue Aug 27, 2013 7:35 am

webrider wrote:Hello Team.

I'm using Win8 and I started my first download also at audible-books (amazon). All ok, but I cannot play it with my Media monkey. With Win Mediaplayer no problem. But I want to use for music an audible books Media monkey. But I think the annex of .aax isn't in Mediamonkey. What to do?


Audible audio is not currently supported by MediaMonkey. Audible made support only for WMP and their own player, their codec cannot be used in other players. We will try to negotiate it with them (for use in desktop version of MM4), but I am doubtful about the result.
MiPi
 
Posts: 355
Joined: Tue Aug 18, 2009 2:56 pm
Location: Czech Republic

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby webrider » Tue Aug 27, 2013 11:42 am

Ok thanks, so I'll write to amazon audible (I'm amazon customer for a long time already). If the want that I'll buy also in the future audible book, so I want to hear it with my player. Lets see if it helps. :roll:
webrider
 
Posts: 85
Joined: Sat Aug 21, 2004 12:37 pm
Location: Ulm - Germany

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby misplacedamerican » Sun Sep 01, 2013 10:22 am

I agree with the Phone 8 request, how difficult would it be to enable this on windows 8 phone as well? MMW, MMA, now MMWP?

Just as you delivered this for Android, my office hands me a Windows 8 phone and I'm back to the drawing board...

PLEASE?
misplacedamerican
 
Posts: 39
Joined: Wed Feb 04, 2009 4:37 pm
Location: England

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby sancmat » Sun Dec 08, 2013 10:14 am

Hi. I just started using the app version of media monkey and I find a couple of major features missing or hard to find. If these features are not available from the touch screen interface is it possible to have the desktop version pointing at the same MM.DB?
sancmat
 
Posts: 1
Joined: Mon May 19, 2008 11:31 pm

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Lowlander » Sun Dec 08, 2013 12:07 pm

No, you only can access the MediaMonkey for Windows (MMW) database through UPnP (DLNA) on MediaMonkey for Metro.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43168
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby sneeze » Thu Dec 19, 2013 8:48 pm

Hi there,

I have a question. I just bought the windows 8 app for the lyrics search function but now I don't know where to found them ??

Thanks,
sneeze
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Lowlander » Thu Dec 19, 2013 8:59 pm

In the Settings under Playback you can enable automatic Lyric lookup.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43168
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Christopher Lyons » Mon May 26, 2014 10:34 pm

Hi -

I am trying to use MM on a new touchscreen win 8.1 laptop. The standard app doesn't work too well with touch. I've already upgraded to gold, but I'm starting to wonder if the Metro version might not suit me better. If I understand an earlier post, I can't have both versions use the same db, right?

Which version is a better bet for my situation? (around 10K songs, mostly FLAC)
Christopher Lyons
 

PreviousNext

Return to Need help? (mm8)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests