MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows 8/RT

Moderator: Gurus

MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby rusty » Mon Dec 24, 2012 2:32 am

This is a placeholder. Feel free to ask questions that you think should be answered in the faq within this thread.
rusty
 
Posts: 7069
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby misterleif » Sat Feb 09, 2013 1:32 pm

How about sync to windows phone 8?
misterleif
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Bob-Kyle » Sat Feb 09, 2013 1:50 pm

What features from the desktop application does this have and not have? For those it doesn't, will it never have them?
Bob-Kyle
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby mrojek » Mon Feb 11, 2013 9:55 am

Will there be an option in upcoming builds to update tags and album art? As a longtime Gold member I was stoked to see this as a Win8 app (so few things are, and Win8 is a disappointment for me. This improved my opinion drastically). I have a small mp3 library I've started on my tablet (my giant FLAC one takes up north of 800gbs), and am enjoying the interface, but the lack of album art for some of my albums distracts from the user experience. Say a photo for a band (especially if multiple albums), and then the album artwork for the album itself. It'd be slick. :D
mrojek
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby dbw » Sun Feb 17, 2013 7:22 pm

How do you import playlists from the desktop version of 4 into mm8 for metro? I have both installed, but want to run mm8 when in tablet mode. When my tablet is docked, I might run mm4. Would like to sync playlists between them or at least be able to import m3u playlists.
dbw
 
Posts: 7
Joined: Sat Oct 03, 2009 3:10 pm

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Guest » Thu Feb 28, 2013 11:10 pm

I can't get anything to play on mm4 and am using windows 8. my husband has it on his laptop using windows 7 and has no problems.
Guest
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Lowlander » Fri Mar 01, 2013 12:03 am

This forum nor topic are about MediaMonkey 4. You'll also need to provide more detail as to how it fails to play.

Also see:
http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ticleid=94
http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ticleid=90
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43396
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby theloniouscoltrane » Sun Mar 03, 2013 7:03 pm

I have installed this and it looks gorgeous BUT, for some reason it has not found my music. I had a couple of albums accidentally on my system drive, but almost all of my music is on two other drives. I had assumed this would have at least made use of my MM4 database, but it seems to have ignored it. Do I have to go through completely rebuild a new database? Won't I lose all my "listened to"data?
Windows 8 64-bit, AMD Phenom II X6 1055T Six Core Processor, ATI Radeon HD 3200 Graphics, 8gb memory, MM Gold, only the plug-ins that come with MM, just the scripts that come with MM, using MM Wasapi output to an RME Fireface 800 (which is also 400 compatible) running through Firewire 400 cable into PC.
theloniouscoltrane
 
Posts: 176
Joined: Sun Mar 02, 2008 3:38 pm

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby PetrCBR » Mon Mar 04, 2013 2:21 am

You need to understand MediaMonkey for Desktop (MMW) and MediaMonkey for Windows 8/RT (MM8) are different applications and MM8 cannot have access to database from desktop version. If you want to scan your media from other that Music or Video folder, open Settings and select 'Scan for media' where you can define folders to scan.
PetrCBR
 
Posts: 1337
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby theloniouscoltrane » Mon Mar 04, 2013 1:17 pm

Is it worth the time? Which one will be the ongoing platform? Is the new one as flexible?
Windows 8 64-bit, AMD Phenom II X6 1055T Six Core Processor, ATI Radeon HD 3200 Graphics, 8gb memory, MM Gold, only the plug-ins that come with MM, just the scripts that come with MM, using MM Wasapi output to an RME Fireface 800 (which is also 400 compatible) running through Firewire 400 cable into PC.
theloniouscoltrane
 
Posts: 176
Joined: Sun Mar 02, 2008 3:38 pm

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby Lowlander » Mon Mar 04, 2013 1:41 pm

Both will continue. MMW is the full version of MediaMonkey and MM8 will be the nice metro front end version, but with limitations.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43396
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby geoffintucson123 » Wed Apr 03, 2013 11:26 am

For those unable to find your library or files, I found that it wasn't working if it wasn't on the system drive. However I easily got it to work by creating a directory on the system drive, adding that directory to the system Music Library, deleting the directory, then making a symlink from that directory to my music directory on the removable drive. Just a FYI.
geoffintucson123
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby theloniouscoltrane » Wed Apr 03, 2013 11:36 am

geoffintucson123 wrote: I easily got it to work by creating a directory on the system drive, adding that directory to the system Music Library, deleting the directory, then making a symlink from that directory to my music directory on the removable drive


Sounds like a great idea, only I have no idea how to accomplish your recommendation.
Windows 8 64-bit, AMD Phenom II X6 1055T Six Core Processor, ATI Radeon HD 3200 Graphics, 8gb memory, MM Gold, only the plug-ins that come with MM, just the scripts that come with MM, using MM Wasapi output to an RME Fireface 800 (which is also 400 compatible) running through Firewire 400 cable into PC.
theloniouscoltrane
 
Posts: 176
Joined: Sun Mar 02, 2008 3:38 pm

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby geoffintucson123 » Wed Apr 03, 2013 1:37 pm

Sorry, I should have posted the link

http://www.tipandtrick.net/how-to-include-usb-flash-drive-memory-card-and-network-location-in-windows-library/

I believe you can also achieve this by adding shortcuts to your music library.
geoffintucson123
 

Re: MediaMonkey for Win 8 / RT FAQ

Postby funky monky » Thu Apr 04, 2013 11:38 am

How do you import existing playlists (from xbox music or media player)?
I have about 200 custom playlists!
Thanks
funky monky
 

Next

Return to Need help? (mm8)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests