Problems with UPnP between MMW and MMA and MMW

Get answers about how to share with different devices.

Moderator: Gurus

dtsig
Posts: 3015
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Problems with UPnP between MMW and MMA and MMW

Post by dtsig » Fri May 17, 2019 4:56 pm

I have a "server" (win10 desktop) that has always been set up to serve up media. It is at the last stable release.
I have a desktop (win10) running 25.1885 newest beta. Looking in the Mediaserver node I see DIRECTV MEDIASERVER but neither the MediaMonkey Library or Server.

On this same desktop I have MM5 2175. I tried the Devices and Services and for the first 4-5 minutes it only showed DirectV2PC media server. Then approx 5 minutes later the Mediamonkey server came up. It appears to be working correctly.

I also have a S8 phone with MMA 0856 which sometimes only show MM Library. At those times it does not work completely in that showing the TV node and ALL only shows 5 of the 26 folders. This time i press MMLibrary and it only shows Music,Classical Music, PodCasts and Playlists. No video, tv etc. but i am streaming a tv show right now on my Samsung Bluray player.

Not sure why I am getting different results

Lowlander
Posts: 46111
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Problems with UPnP between MMW and MMA and MMW

Post by Lowlander » Fri May 17, 2019 5:03 pm

Read: https://www.mediamonkey.com/support/ind ... lna-server

Have you tried a complete database optimization?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

dtsig
Posts: 3015
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Problems with UPnP between MMW and MMA and MMW

Post by dtsig » Fri May 17, 2019 5:40 pm

I'll give a try on optimization ... thanks
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 3015
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Problems with UPnP between MMW and MMA and MMW

Post by dtsig » Wed May 22, 2019 6:26 pm

Just as followup the optimization took care of the problem. Not sure why 3 different mm clients saw different things but there you go.
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 3015
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Problems with UPnP between MMW and MMA and MMW

Post by dtsig » Tue May 28, 2019 6:55 pm

I am seeing problems again. Server plays a Castle tv show. Asking for the same episode from my blue ray player it shows a Perry Mason episode. But from MM5 client it plays the right file. So for some dlna clients it plays correctly and for some it does not.
I am guessing that the index is messed up ... but not sure how it could get messed up in a weeks time.
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 3015
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Problems with UPnP between MMW and MMA and MMW

Post by dtsig » Tue May 28, 2019 7:43 pm

I backed up the server then rebuilt indexes. Then I shutdown and restarted. Now the Blue ray player is getting the right file. Not sure what is happening to my indexes causing this but it is working for now
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Post Reply