"Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Get answers about how to share with different devices.

Moderator: Gurus

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

"Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Thu Aug 27, 2015 4:46 pm

As a newbie to streaming over my home network, have hit a wall with a new streamer ( Pioneer N-50A ) and am baffled...so would appreciate any help as prob missing something obvious. Can stream to PS3 from Windows 7 ( 64bit ) PC using mediamonkey server ( with artwork showing correctly ).

When first plugged in - streamer found the MM server quickly & played 5 tracks ( with artwork as FLACs ) without prob, without changing any settings - it has since struggled to find MM server and when MM server is found with my entire file structure and Library ( Album Artist\First Letter\Artist\Album\Track ) selecting track meets with a delay followed by "track not found".

noticed that when I enabled media streaming for windows media player, that server showed and played all music without issue, albeit as "Unknown Artist" and no album art as I don't manage my music using wmp?

MM server shows N-50A under tools/options/Player/UPnP/DLNA Renderer, but under a different IP address ( same MAC ) in Options for Media Sharing ( MM Server ) in the UPnP/DLNA tab as name WinampMPEG/2.8 and status as "Accepted" under "Server" tab.

played with settings in my router but didn't fix things as device didn't need to be "authorised" in the router's firewall........any help would be appreciated or if there is a thread where this has been covered already? could it be file sharing options? No PC settings were touch when it initially worked straight out of the box? Have restarted MM server with no change

thanks in advance....

Peke
Posts: 12501
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by Peke » Sun Aug 30, 2015 6:32 pm

The Best way would be to open Support Ticket and Supply us with MMW log as described here
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Mon Aug 31, 2015 10:22 am

Hi Peke

Thanks for replying, before I install MM debug version - I noticed that my Streamer Pioneer N-50A is not a tested device, and having recently installed Minimserver, playback is fine and without delay ( + with artwork ) so could it just be that MediaMonkey Server is not compatible with my streamer or should I still go ahead and create debug logs?

My System - PC - Windows 7 Ultimate (64 Bit) Service Pack 1
My Router Technicolor TG582N
My Media Player - Pioneer N50A with updated firmware 034.035.1010.100

many thanks

Lowlander
Posts: 46284
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by Lowlander » Mon Aug 31, 2015 10:26 am

Yes, you should. All DLNA capable devices should work, however every manufacturer has a slightly different implementation so it causes issues sometimes requiring a debug log.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Wed Sep 02, 2015 12:35 pm

will do but at the moment having more problems as getting "track not found" for internet radio also so either problem with streamer or router or both as not all media servers are showing on the network, but will run debug once my streamer sees the media servers again

Peke
Posts: 12501
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by Peke » Thu Sep 03, 2015 4:08 pm

That is fixed in latest Beta 4.1.9.1756
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Mon Sep 14, 2015 5:19 pm

Resolved now as streamer was faulty, new one works fine with mediamonkey, some small issues but I will search the forum first as could be the pioneer control app, many thanks!

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Sun Sep 20, 2015 12:38 pm

Issues still with songs jumping to next song about 20secs from the end and progress/play bar not showing most of the time + song name not changing/refreshing when next song on album played, seems specific to MM as other media servers work fine, should I run MM debug or have these issues been fixed for the next Beta release?

Lowlander
Posts: 46284
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by Lowlander » Sun Sep 20, 2015 1:09 pm

Did you try the latest beta? If it still fails a debug will be needed: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... f=20&t=341
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Tue Sep 22, 2015 3:41 pm

thanks for the prompt, located and installed the latest beta Beta 4.1.9.1756 which sorted out the tracks jumping onto the next song before it ended and the track name refresh, only glitch now seems to be songs randomly repeating themselves and not moving onto the next track, will keep a lookout for more recent Betas and consider running debug soon

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Fri Sep 25, 2015 1:07 pm

Apologies, ignore previous as all issues fixed except below as shortcut was pointing to a previous build, Beta 4.1.9.1756 fixes all except below:

pressing pause and then play again restarts the track rather than from last position played

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Sun Sep 27, 2015 2:46 am

Having used since, all previous issues running MM server - tracks jumping to next before ending, track name not refreshing, track constantly repeating, play/progress bar not showing etc have all returned, will log a ticket after running debug

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Sat Nov 07, 2015 11:39 am

Helpdesk ticket logged, will try various new betas

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Thu Nov 26, 2015 1:41 pm

Track jumping to next track now fixed - thanks Pavle, however after playing another album, after 6 tracks in the song continued to repeat itself on a loop but the track name changed each time, should i log this in a new post / ticket?
Many thanks for all your help so far...

mamos
Posts: 11
Joined: Thu Aug 27, 2015 2:39 pm

Re: "Track not found" Pioneer N-50A Streamer

Post by mamos » Tue Jan 05, 2016 3:03 pm

Update - Although all issues couldn't be fully resolved - it was confirmed to me what the correct settings should be for playback from a renderer ( Pioneer N-50A media player ) controlling the mediamonkey server which hopefully will be on the forum one day and will link to it when available for future reference. The turnaround time on the ticket updates was quick and helpful and had I not bought a NAS to resolve all my issues - then I am confident that the support team would have eventually resolved all the problems. I look forward to the future when this media player has been fully tested with the mediamonkey server.

Many thanks for all your help

Mark

Post Reply