How do I use MM as a player over DLNA

Get answers about how to share with different devices.

Moderator: Gurus

inFUZE

How do I use MM as a player over DLNA

Post by inFUZE » Thu Aug 14, 2014 3:56 pm

Hi I have read the http://www.mediamonkey.com/wiki/index.p ... ervers/4.0 and I am able to use MM as a renderer, however I would like to know how to use it as a player so I can play to other devices on my network. I am using MM 4.0.7.1511.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by nohitter151 » Thu Aug 14, 2014 3:57 pm

You must upgrade to MediaMonkey 4.1 in order to use the "Play to" feature.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

inFUZE
Posts: 4
Joined: Thu Aug 14, 2014 3:57 pm

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by inFUZE » Thu Aug 14, 2014 4:00 pm

Thank you.

inFUZE
Posts: 4
Joined: Thu Aug 14, 2014 3:57 pm

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by inFUZE » Mon Oct 13, 2014 4:23 pm

I am now able to choose a device to play to, but nothing plays. I know I had this working previously. I am able to play to my devices over wifi using WMP 12, just not with MM. Can anyone help me? Thanks.

Lowlander
Posts: 46650
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by Lowlander » Tue Oct 14, 2014 11:29 am

Which version of MediaMonkey, what clients and what file types (check any conversion rules in the Media Server settings in MediaMonkey).
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

captain paranoia
Posts: 73
Joined: Wed Jul 07, 2010 1:41 pm

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by captain paranoia » Fri Dec 12, 2014 3:02 pm

In a similar vein, I've just tried to play to a UPnP device. The only change I made to my existing PC-based installation was:

Tools/Options/Player/Choose Player/UPnP-DLNA Renderer
select the DMR device

When hit 'play', this did indeed play the track to the remote DMR.

But, having played it, it then stopped, and didn't auto-advance to the next track, as it does when playing to MediaMonkey Player.

I'm sure it's just a simple option setting somewhere, but I've compared the obvious settings for each player, and cannot find it...

Suggestions welcome.

Lowlander
Posts: 46650
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by Lowlander » Fri Dec 12, 2014 3:05 pm

No option, it should always advance. Which version of MediaMonkey?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

captain paranoia
Posts: 73
Joined: Wed Jul 07, 2010 1:41 pm

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by captain paranoia » Fri Dec 12, 2014 3:14 pm

Sorry, I just came back to update my post to add that...

4.1.5.1719

Win XP SP3 Build 2600.xpsp_sp3_qfe.130704-0421

DMR is UPnPlay, running on Android 4.0.4 (which auto-advances for other DMCs)

captain paranoia
Posts: 73
Joined: Wed Jul 07, 2010 1:41 pm

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by captain paranoia » Fri Dec 12, 2014 3:31 pm

Okay, scratch that. Just tried playing to UPnP Monkey on Android 4.2 tablet instead. It just advanced with no trouble...
Trying UPnPlay DMR on Android 4.2 tablet... Aha. No skip to next...

Looks like a problem with either UPnPlay.

Shame, because it otherwise works very nicely, staying 'alive' even when idle overnight, then playing immediately.

Tried XBMC DMR on Android 4.2 tablet. Skipped to next. But then all hell broke loose, with the Android 4.2 tablet playing two things at once (current MM playlist on XBMC and something it had been playing a few days ago on UPnPlay), and the Android 4.0.4 tablet playing something it played a few days ago (UPnPlay).

Very weird; looks like MM 'next track' made all available UPnP DMRs start playing.

Admittedly, I have got multiple DMRs running on the tablets, but Kinsky has never done that...

Tried playing the same track, and that next track advance didn't cause a problem...

ps. thanks, as always, for the very quick response.


Whoa! It's just done the 'set everything going' again; two tablets playing 'Sinead OConnor/Thief of your heart' in sync, and one playing 'Pet Shop Boys/Go West' at the same time... Three different DMRs, too... UPnPlay, UPnP Monkey & XBMC. Fsacinating.

Lowlander
Posts: 46650
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: How do I use MM as a player over DLNA

Post by Lowlander » Fri Dec 12, 2014 3:47 pm

captain paranoia wrote:Whoa! It's just done the 'set everything going' again; two tablets playing 'Sinead OConnor/Thief of your heart' in sync, and one playing 'Pet Shop Boys/Go West' at the same time... Three different DMRs, too... UPnPlay, UPnP Monkey & XBMC. Fsacinating.
Yes, as that's a missing feature many are looking forward to.

I suggest capturing a debug log (step 4b), where possible for the different issues (and players/devices) and send them to support for developer analysis: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... ?f=20&t=69
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Post Reply