Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

MyCsPiTTa
Posts: 128
Joined: Fri Dec 21, 2007 4:56 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by MyCsPiTTa » Tue Apr 08, 2014 8:54 am

DMLCo wrote:I almost fainted with joy when I saw the description of this script, and eagerly downloaded it ... running it produces a MM dialog box that says Backup Was Not Installed. Any ideas?
Probably the experts can say for sure, but I had the same problem installing MonkeyRok thanis morning. You have to run MediaMonkey as an administrator, then install the script. At least, that's what worked for MonkeyRok.

DMLCo
Posts: 70
Joined: Mon Jul 18, 2005 12:07 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by DMLCo » Tue Apr 08, 2014 11:26 am

@MyCsPiTTa, WHOO HOO! That did it, thanks. I had thought I had MM starting that way by default, but I did not.
This used to show my recently played tracks. Sad to see @lozzd's tool go dark.

gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by gpzbc » Tue Apr 08, 2014 1:40 pm

MyCsPiTTa wrote: My problem is exactly the same as Gretchen's, but when I try your suggestion, the "module fails to load", and actually I cannot find xzip.dll in the folder you specify (or, in fact, on my C drive at all) - Is there a was to install this dll?

EDIT: I downloaded XZip.dll from the web and put it in the folder above, then followed your instructions to register it. Now the Output Archive box can be ticked and the backup works perfectly !
Good! I'm glad it is working for you.
--
The gpzbc

MaximusPrime
Posts: 403
Joined: Tue Aug 14, 2012 1:31 am

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by MaximusPrime » Tue Apr 15, 2014 6:07 pm

Every time I Close MM and the script should make a backup it says "Cant create backup, Output Folder already exists" The Folder exists since the first backup, what do I have to configure to make it work?

gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by gpzbc » Tue Apr 15, 2014 7:02 pm

MaximusPrime wrote:Every time I Close MM and the script should make a backup it says "Cant create backup, Output Folder already exists" The Folder exists since the first backup, what do I have to configure to make it work?
Check these posts out that I found a few pages back. Let us know if it doesn't answer your question.

http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 55#p379167
--
The gpzbc

MaximusPrime
Posts: 403
Joined: Tue Aug 14, 2012 1:31 am

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by MaximusPrime » Wed Apr 16, 2014 4:33 am

Thanks a lot, overwriting the existing files helped for me.
One more question: Can I disable the Info Pop Up that the Backup was succesfully created ?

gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by gpzbc » Wed Apr 16, 2014 12:52 pm

Not that I am aware of... :-?
--
The gpzbc

Squargle
Posts: 20
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:40 pm
Location: England, UK

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by Squargle » Sat May 03, 2014 5:16 am

I'm struggling to get the backups zipped... really strange that it has stopped working after 2 years. XZip.dll is in the AppData\Roaming\MediaMonkey\Scripts directory and I've tried the command prompt trick.

Any ideas? My database is 45MB with 9,000 tracks, so not huge.

lizat
Posts: 56
Joined: Mon Aug 18, 2008 4:05 pm

Backup hangs?

Post by lizat » Mon May 12, 2014 2:52 pm

Hi Monkeys,

I am using the Backup script (Trixmoto v 5.8).

It seems to hang on exporting playlists: "Backup exporting m3us..." I don't see them in the backup folder, is that where they would be?
Related to this I think I get an error:
Script: " c:\users\OOVJ\Appdata\Roaming\mediaMonkey\Scripts\ABackups.vbs
line: 418
Char: 22
Error: Path not found
Code: 800A004C
Source: Microsoft VBScript runtime error

what would be causing this?

Thank you....................... liz

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by trixmoto » Mon May 19, 2014 6:45 pm

It should create any paths that it needs to, so the "Path not found" error message could mean that the script doesn't have the privilege to create folders in the backup location.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

sperk
Posts: 90
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:52 pm

Windows script host error

Post by sperk » Thu May 29, 2014 9:58 pm

I reinstalled MM on another HD and just copied my scripts from the old HD. Now when I shut down I get this error message:
Windows script host error
Script: C:\Program Files\MediaMonkey\Scripts\ABackup2.vbs
Line: 65
Char: 7
Error: permission denied
code: 800A0046
source: Microsoft VBScript runtime error

I would uninstall it but I don't have anything in tool>extensions

thanks
Last edited by Lowlander on Thu May 29, 2014 10:01 pm, edited 1 time in total.
Reason: Merged with existing post

dtsig
Posts: 3003
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by dtsig » Fri May 30, 2014 12:36 am

Try installing properly
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

sperk
Posts: 90
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:52 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by sperk » Fri May 30, 2014 11:13 am

I figured it out.

nickscafe
Posts: 3
Joined: Thu Dec 22, 2011 2:36 pm

Backup 5.8 for 64bit Windows

Post by nickscafe » Tue Jun 10, 2014 4:55 pm

Hi folks. I've read through the forum several times, and I can see that Trixmoto's script has been adapted by other users for 64bit OS - but I can't find any guidance on how to do it. Could someone offer some help, please? Not smart enough to do it alone..! Thanks.

dtsig
Posts: 3003
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

MMW or Backkup 5.8?

Post by dtsig » Mon Jun 23, 2014 8:38 am

There are a couple changes to the db that doesn't appear on the message box you popup. For example last night I convert 30 files from AVI to MP4. The MMW changed the path from xxx.avi to xxx.mp4. When Moving files is another time that it doesn't report the number of files changed. Was just wondering if it was Backup missing this or, as i suspect, for some reason just changing the path column MMW doesn't update what ever counter/flag/date etc.
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Post Reply