Page 18 of 26

New Scrobbler with Unicode support

Posted: Fri Jun 07, 2013 11:40 am
by at_oussama
Since I'm struggling to see a new updated version of Last.fm Scrobbler, I tried to figure ou why it's making unicode songs not correctly scrobbled..
So, I looked into the Application Data, and the nthe log file, and opened the cache file file, and guess what: the file was written in ANSI, this char-table isn't unicode, and can't even keep one single letter as readable as it was.

I tried to modify the encoding to UTF-8 and then Unicode, used Notepad and Notepad++ but still when the scrobbler want to upload the songs to the last.fm, it changes the encoding again and get it back to ANSI.

I guess, one year ago, i posted the problem but someone said it was a server problem, but i don't think so since ven other MM scrobbler can scrobble unicode, So please be sure to check out the problem and send feedback to the developer.

So my wishlist, is if you guys can make a new gui for audioscrobbler, so it'll move the log list into a button that opens logs in notepad, and replace the space with a scrobbling cache, with a submit now button and a "Tracks in cache" number and also a list with the latest 5 or 10 songs or even the whole list of songs in cache.

I also want you uys to fix the unicode problems, since my library starts to have more japanese, chinese, turkish, russian songs than english ones, so i have always to switch player to play them and scrobble them corretly, and as sais im always offline, and that happens only when i'm off so, when i get online unicode tracks scrobble correctly with no problems.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Tue Jul 09, 2013 2:37 pm
by DocWeini
Peke wrote:If You do not see options can you try to add/edit this section to Mediamonkey.ini and fill correct info:

Code: Select all

[Last.FM]
Log1=
Log2=
Log3=
Log4=
Log5=
OptionSheetID=1
Enabled=1
OnlyWithAlbumTagged=1
NowPlaying=1
ForceHandshake=0
Status=1
EnableToolbarIcon=1
ScrobbleOnlyLibrary=0
MultipleArtist=0
LogToFile=1
Username=
Password=
CacheOnly=0
I replaced the code in the MediaMonkey.ini with the above code after having trouble to connect my MediaMonkey 4.0.7.1511, but still no scrobbling of songs.
The log always looks like this:
09.07.2013 21:25:10.806: Last.FM: Nowplaying Play Detected at 1373397910
09.07.2013 21:25:10.831: Last.FM: Handshake Session Started
09.07.2013 21:25:10.882: Last.FM: Handshake No Connection To Last.FM Handshake failed
09.07.2013 21:25:10.910: Last.FM: NowPlaying Skipping

Could my localized account at http://www.lastfm.de instead of http://www.last.fm be a problem?

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Wed Jul 10, 2013 5:50 pm
by Peke
It should not be the problem. But handshake problem indicate that plugin can't log on.

Contact me on Pm with Details on account so that I can retest directly.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Thu Jul 11, 2013 8:02 pm
by Peke
Please check your internet setting as I had no issues submitting to your account.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Wed Jul 31, 2013 10:06 pm
by hrym8939
I have problem using Last.fm Scrobber.
Scrobber doesn't seem to work, and everytime I check Scrobber Log, it is the same 7 lines and no more line will be added.

8/1/2013 11:46:33.307: MediaMonkey v4.0.7
8/1/2013 11:46:33.311: Loading Last.fm Scrobbler
8/1/2013 11:46:33.315: ----------------------------------------
8/1/2013 11:46:33.319: Last.fm Scrobbler v1.0.2.29
8/1/2013 11:46:33.323: ----------------------------------------
8/1/2013 11:46:34.558: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/1/2013 11:46:34.563: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)

Can you advise?

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Fri Aug 02, 2013 9:13 pm
by Peke
Are you using MMW portable?

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Tue Aug 06, 2013 4:46 pm
by thexesyproject
hrym8939 wrote:I have problem using Last.fm Scrobber.
Scrobber doesn't seem to work, and everytime I check Scrobber Log, it is the same 7 lines and no more line will be added.

8/1/2013 11:46:33.307: MediaMonkey v4.0.7
8/1/2013 11:46:33.311: Loading Last.fm Scrobbler
8/1/2013 11:46:33.315: ----------------------------------------
8/1/2013 11:46:33.319: Last.fm Scrobbler v1.0.2.29
8/1/2013 11:46:33.323: ----------------------------------------
8/1/2013 11:46:34.558: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/1/2013 11:46:34.563: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)

Can you advise?
Did you find a fix for this? It worked for me about a year ago. Just got a new system and its a no-go!

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Tue Aug 06, 2013 4:51 pm
by thexesyproject
hrym8939 wrote:I have problem using Last.fm Scrobber.

Can you advise?
You were able to fix this? I've had no luck with getting it to actually scrobble. I am stuck with this:
8/6/2013 17:42:49.081: MediaMonkey v4.0.7
8/6/2013 17:42:49.085: Loading Last.fm Scrobbler
8/6/2013 17:42:49.089: ----------------------------------------
8/6/2013 17:42:49.094: Last.fm Scrobbler v1.0.2.29
8/6/2013 17:42:49.098: ----------------------------------------
8/6/2013 17:42:49.885: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/6/2013 17:42:49.892: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/6/2013 17:48:36.656: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/6/2013 17:48:36.663: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/6/2013 17:48:36.669: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/6/2013 17:48:36.895: Last.FM: Player got Command wParam (Volume)
8/6/2013 17:48:36.903: Last.FM: Player got Command wParam (Title)
8/6/2013 17:48:36.910: Last.FM: Player got Command wParam (Status)
8/6/2013 17:48:36.934: Last.FM: Nowplaying Play Detected at 1375836516
8/6/2013 17:48:36.944: Last.FM: Handshake Session Started

Re: Last.fm scrobbling status

Posted: Tue Aug 06, 2013 11:46 pm
by mcow
Barry4679 wrote:Also the Clean Cache button is confusing. There is no confirmation that it does anything. ie. there is no indication that the cache has any entries before I press it, and therefore I can't see that it is now clear. The Refresh button still shows the last 5 entries, and the Show Log File facilities is still populated, and the cache clear operation is not logged.
I'm not sure what "Clean" means in this context: does it re-try scrobbling the items that are cached, or does it just empty out the cache?
Assuming it starts a scrobble re-try, if that re-try fails, do the tracks stay in the cache or are they lost?

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Sat Aug 10, 2013 5:29 pm
by Verwolff
I am testing now beta version MediaMonkey_4.1.0.1652_Debug.exe. When I tried to install Last.fm_Scrobbler_1.0.2.29.mmip, MM application can't be started and I'm having error Access violation at address 0050D2F0 in module 'MediaMonkey.exe'. Write of address 00000278.
Of course an error report has been sent already.

I deleted gen_LastFMScrobbler.dll from plugins folder, but it's only temporary solution which let me run MM but without scrobbling funcionality. Hope to see new version of Scrobbler soon or any other help with this issue. Regards.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Sun Aug 11, 2013 10:16 am
by Peke
Anyone have Scrobbler Issue please Open Support ticket so that we can do debugs in more details.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Sat Aug 17, 2013 7:29 pm
by khoogeland
How about a simple page about how to set this up? Just looking for where to put what. No idea how this is supposed to work. Would think something like that would be on the first page.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Sat Aug 17, 2013 7:32 pm
by Peke
What do you mean it should be straight forward.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Thu Oct 03, 2013 5:00 pm
by digitalgoober
I have no idea how to add my account. Also it says "enable, disable, or cache" and there are options for red, yellow, and green, but there's no explanation for which color associates to which function.

Re: Last.fm Scrobbler help

Posted: Thu Oct 03, 2013 5:00 pm
by Lowlander
Tools > Options > Last.fm service.