Unable to Access Music on Network Locations - Windows 10

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

martinix
Posts: 5
Joined: Sun Jun 02, 2019 1:18 pm

Unable to Access Music on Network Locations - Windows 10

Post by martinix » Sat Jan 18, 2020 1:22 pm

Hi,

I'm not sure if this is a MM problem or an issue with Windows 10. For some reason, I'm unable to browse network locations using the MM Add/Rescan Folders Browser. Whenever I choose the 'Network' option and open one of the next level twisties no Network locations are found. I'm experiencing this problem with both MM4 and the current MM5 beta.

AFAIK all the basic Windows 10 Network file options are working correctly. I can browse the Network locations using Windows Explorer. However, for some reason I'm not able to access them with MM.

Is this a known issue? I'd welcome any suggestions for investigating further.

Thank you.

Lowlander
Posts: 46488
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Unable to Access Music on Network Locations - Windows 10

Post by Lowlander » Sat Jan 18, 2020 1:24 pm

You can type (or copy & paste) the full Path you want scanned at the bottom to Add it for scanning.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Peke
Posts: 12688
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Unable to Access Music on Network Locations - Windows 10

Post by Peke » Mon Jan 20, 2020 4:57 pm

Hi,
FYI it is Windows bug not MMW and is common occurrence when using Linux based NAS. I have that issue for years on my QNAP NAS.

You should any folder with small number of files eg.:
1. Create Folder Temp and copy one file
2. Use windows explorer to navigate to that path (mine looks like "\\192.168.1.111\Multimedia\Temp"
3. Copy whole path
4. Open MMW -> File Add
5. Paste path and press ADD so that it is in list of scanned folders -> OK
6. After that In MMW you can easily add/browse "\\192.168.1.111\" and its subfolders as it will be hardcoded under network
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Post Reply