MM not appearing on the correct taskbar

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

DoctorOdds
Posts: 2
Joined: Thu Jan 15, 2015 5:11 pm

MM not appearing on the correct taskbar

Post by DoctorOdds » Thu Jan 15, 2015 5:27 pm

I run a (mismatched) dual monitor setup, and I like to have MediaMonkey open on my second screen. There is an option in the Windows Taskbar properties to have the taskbar span across all displays hooked in, and applications can be specified to only display their button on the monitor which they are open on. MediaMonkey defies this setting for me. It always remains on my main monitor's taskbar, regardless of where I position the actual window. I am peplexed as to why this is. It is the only program that does this. More interesting though, is that if I minimize the window when it is positioned on my main monitor, it minimizes to the taskbar on my second monitor. Suffice to say, this is slightly infuriating, though not a deal-breaker. I'd rather it didn't do this, so if anyone has any advice? This is with Windows 8.1 Professional.

As I doubt I've explained it very clearly, here is an image of what I am talking about. The left monitor is my second monitor, the right the primary one. You can see the taskbar properties dialog behaving as it should, and highlighted is the behavior of MM.
Image

Lowlander
Posts: 46003
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by Lowlander » Thu Jan 15, 2015 6:14 pm

Which version of MediaMonkey are you running?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

DoctorOdds
Posts: 2
Joined: Thu Jan 15, 2015 5:11 pm

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by DoctorOdds » Thu Jan 15, 2015 6:47 pm

4.1.5.1719 the free version/Standard Edition

gerrard00

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by gerrard00 » Sat Feb 14, 2015 2:44 pm

Same here! As a new convert from Windows Media Player, this is the first issue that I've run into.

The program also always launches on my first monitor.

debio
Posts: 4
Joined: Sun Jan 13, 2013 11:57 am
Location: Texas

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by debio » Fri Aug 07, 2015 10:08 pm

I reported this over two years ago in January 2013: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =7&t=69657
It was added to the bug tracker as well: http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=10379

Looks like the developers have just left the bug alone for over two years.

EDIT: And I love how Lowlander set Reproducibility to "sometimes." This issue is perfectly consistent and just as infuriating every time. It's the primary reason I have stopped using MediaMonkey. Too bad I paid for Gold before discovering it.

paulmedia
Posts: 2
Joined: Wed Jun 29, 2016 11:42 pm

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by paulmedia » Wed Jun 29, 2016 11:53 pm

Hi @Lowlander and @nohitter151, I'm having the same issue in version 4.13.1801. It's been three years on this bug. Any update?
Thanks

Lowlander
Posts: 46003
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by Lowlander » Thu Jun 30, 2016 11:36 am

No
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

MMFrLife
Posts: 2774
Joined: Fri Oct 26, 2012 9:04 pm

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by MMFrLife » Thu Jun 30, 2016 12:07 pm

MM5, perhaps? One can only hope.
MM user since 2003 (lifetime since 2012) "Trying to imagine life without music gives me a headache"
track properties; dir/fn mask configurations; check out ZvezdanD's scripts
MMW 4.1.18.1842b; fav scripts > RegExp Find & Replace 5.1.0; Magic Nodes 5.1.0; Advanced Duplicate Find & Fix 3.8.2;
Backup 6.0; Clear Now Playing Button 1.2
...always back it up, especially before doing anything major!!!
Win. explorer alt. for power users [free]; great file/folder renamer [used by nasa]

sunphoenix
Posts: 1
Joined: Fri Jun 09, 2006 1:39 pm

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by sunphoenix » Mon Aug 12, 2019 11:51 am

still an issue (2019, MM4, Windows 10)

Peke
Posts: 12301
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: MM not appearing on the correct taskbar

Post by Peke » Mon Aug 12, 2019 2:07 pm

Have you tried MediaMonkey 5 ?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Post Reply